Geruchten achter “Facebook coin” dan toch werkelijkheid?

Sinds Facebook begin dit jaar publiekelijk bekend heeft gemaakt alle crypto gerelateerde advertenties te verwijden gaan er geruchten omtrent een monopolie spel van Zuckerberg in de rondte.
 

Ondanks meerdere malen de vraag te hebben gekregen of de geruchten waar waren heeft Zuckerberg duidelijk aangegeven niet bezig te zijn met een dergelijke cryptocurrency. Wel gaf hij aan bezig te zijn met de implementatie van de blockchain technologie in Facebook. Nu blijkt uit een recent gepubliceerd rapport van Cheddar dat er wel degelijk veranderingen binnen de Facebook structuur plaatsvinden die enigszins een nieuwe coin als aanleiding kunnen hebben.
 

Onlangs is Facebook nog door het slijk gehaald met de ophef omtrent de veiligheid van identiteitsproblemen van gebruikers van het platform. Dat de blockchain veel van zijn veiligheidsproblemen weg kunnen nemen is een algemeen feit waar hijzelf ook van op de hoogte is.
 

Facebook heeft eerdere deze week aangegeven wat verschuivingen in de structuur door te voeren waarbij er ruimte gemaakt wordt voor een blockchain team. David Marcus, hoofd van de messenger app, heeft daarbij aangekondigd ook al actief bezig te zijn met het onderzoeken van bepaalde blockchain applicaties. Naast dat Marcus deze functie bekleed is hij ook nog een bestuurslid bij Coinbase.
 

In het rapport van Cheddar hebben meerdere anonieme bronnen aangegeven dat de prioriteit van implementatie zeer hoog ligt bij Facebook zelfs zo hoog dat er al een aantal projecten zouden lopen.
 

Mocht de Facebook coin toch vorm krijgen en daadwerkelijk gecreëerd worden zal Zuckerberg weer een goede uitleg moeten geven waarom zijn coin niet tot hetzelfde rijtje als de overige cryptocurrencies kan worden benoemd. Met name omtrent het eerder aangegeven crypto advertentie verbod.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips & tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: