Oprichter Tron koopt BitTorrent op voor 140 miljoen dollar

BitTorrent, het bedrijf dat eigenaar is van één van de bekendste download clients uTorrent, is middels een stille verkoop verkocht aan Justin Sun, de oprichter van Tron, voor een bedrag van 140 miljoen dollar.
 

Gezien de visie van Justin Sun met zijn Tron is deze koop een zeer goede strategische zet. BitTorrent is namelijk een van de meest herkenbare merken wereldwijd op het gebied van gedecentraliseerde gegevensverwerking en P2P netwerken. Met deze aankoop laat Justin niet alleen zien op wat voor schaal hij wilt opereren, maar ook hoe serieus hij is met de visie voor zijn bedrijf.
 

Er gaat al langere tijd in de rondte dat er gesprekken tussen de twee bedrijven zouden zijn, maar echt een concrete bevestiging en de bedragen omtrent deze deal waren tot nu toe nog uitgebleven. TechCrunch heeft nu naar buiten gebracht dat met deze overname een som van 140 miljoen dollar gemoeid is.
 

Wat Justin Sun exact van plan is met deze overname zal in de toekomst moeten blijken, maar dat dit hij zich hiermee nog maar eens extra op de kaart zet is een ding wat zeker is.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips & tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: