Onderzoek: Crypto hodlers ondanks correctie nog steeds positief!

Als crypto trader ben je waarschijnlijk behoorlijk gesteld geraakt op jouw crypto bezittingen. Ik in ieder geval wel en met mij de meerderheid ook.
Wij, de crypto enthousiastelingen , zijn eigenlijk maar een apart volk. Waar de normale investeerders in andere markten juist als voornaamste doel hebben zo snel mogelijk hun bezittingen te verkopen met winst houden wij onze crypto investeringen het liefst voor een langere periode vast met het oog op een grotere toekomst.
 

De vele HODL memes en leuzen hebben we allemaal vaak genoeg voorbij zien komen. Je zou haast denken dat niemand zijn/haar crypto bezittingen verkoopt. En dit klopt eigenlijk ook wel.
Coindesk, één van de grootste nieuwssites omtrent crypto, vroeg zich waarschijnlijk hetzelfde af en heeft dit beantwoord middels een onderzoek onder de lezers.
 

In het State of Blockchain rapport van het 2e kwartaal 2018 komen we de resultaten van een onderzoek onder 1200 lezers tegen. In dit onderzoek zijn een aantal vragen gesteld die middels grafieken worden weergegeven in het rapport.
 

Bij de vraag hoe vaak iemand zijn/haar cryptocurrencies heeft uitgegeven aan goederen of diensten is naar voren gekomen dat onder de Bitcoin bezitters 73% aangeeft bijna nooit hun Bitcoins uit te geven. Onder de Ethereum bezitters is dit 82% en de Litecoin bezitters zelfs 89%. Hieronder zie je de resultaten van een aantal andere coins.
 

bron: CoinDesk State of Blockchain rapport
 

42% van de ondervraagden geven aan dat het geringe uitgavenpatroon ook komt door het tekort aan bedrijven/plaatsen die crypto’s accepteren als betaalmiddel. Daarentegen denkt de meerderheid (72%) van dezelfde groep ondervraagden dat de adoptie onder winkeliers zal toenemen in 2018.
 

Het meest opmerkelijke resultaat van dit onderzoek heeft betrekking op het algemene sentiment omtrent Bitcoin. 70% van de ondervraagden hebben een positieve kijk op de Bitcoin, waarvan zelfs 22% extreem positief is. Ondanks de maandenlange correctie is de positiviteit volop aanwezig onder de crypto community. 3 kwart heeft de gehele correctie doorstaan door stoïcijns te hodlen. 1 op de 7 heeft gedurende de correctie hun bezittingen verruild voor fiat.
 

De hoop en positiviteit wordt goed zichtbaar in onderstaande grafiek.

bron: CoinDesk State of Blockchain rapport
 

Hieronder zie je wat de ondervraagden de sterkste punten van Bitcoin vinden.

bron: CoinDesk State of Blockchain rapport
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: