Dogecoin: Best presterende coin van 2018 nu ook in het rood

Al 2,5 maand is Dogecoin niet weg te denken uit het lijstje met de 5 grootste stijgers. Zelfs in deze maandenlange correctie leek er geen eind te komen aan de stijging van misschien wel de meest betwijfelde cryptocurrency. Dogecoin die ooit begonnen is als grap heeft naar alle waarschijnlijkheid nu het eindstation van deze stijging bereikt.
 

Doge behoorde zowel in juli, augustus en september tot de best presterende coins, waarvan Doge in augustus en september zelfs de koppositie bekleedde.
 

Vandaag de dag is de coin al met ruim 9% gezakt. Nu is dit niet volledig aan de coin zelf te wijten maar meer aan het feit dat de bitcoin gedaald is. Echter zijn er een aantal punten waaruit blijkt dat niet alles te wijten is aan de daling van bitcoin. In de afgelopen week is het volume van Dogecoin namelijk afgenomen van $60 miljoen naar $30 miljoen. Daarnaast is het volume veelal verschoven van de DOGE/BTC pair naar de USDT pairs van Dogecoin.
 

Als we het koersverloop uit het verleden van Dogecoin erbij pakken zie je dat de koers vaker een heftige daling te verduren krijgt na een dergelijke stijging. Persoonlijk denk ik dan ook dat de koers rijp is voor een correctie buiten de daling van bitcoin om.
 

Hoewel er meerdere scenario’s mogelijk zijn is er één scenario die niet uitgesloten mak worden.
Dogecoin blijft namelijk een hele onvoorspelbare coin die mogelijk ook wel volledig weg kan zakken door de twijfelachtige redenen achter het ontstaan van de coin.
Velen geloven namelijk dat Dogecoin een inhoudsloze coin is zonder concrete marketing en enkel nog bestaat door speculatieve traders.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: