Voormalig Space X ingenieur begint eigen crypto exchange

Je ziet dat de cryptocurrency industrie steeds een groter aandeel krijgt in de hedendaagse arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven en grote instanties als banken komen meer en meer in aanmerking met de blockchain en de daar bijhorende cryptocurrencies. Instanties als Deutsche Bank, Goldman Sachs en JPMorgan maken momenteel grote sprongen in de markt en zijn dan ook hevig op zoek naar externe kennis.
 

De allure van de cryptocurrencies blijkt niet alleen gelimiteerd tot de financiële sector. Nu lijken Zelfs professionals uit de ruimtevaartindustrie steeds meer een stap te maken in de richting van blockchain en cryptocurrencies, zo ook voormalig Space X ingenieur Joshua Greenwald. En om maar meteen met de deur in huis te vallen in deze vrij nieuwe industrie heeft Joshua besloten een eigen crypto exchange op te richten.
 

LXDX, het bedrijf van Joshua, zal een nieuwe institutioneel gerichte cryptocurrency exchange oprichten in Malta. Volgens COO Will Roman biedt de exchange een top-of-the-line service richting de klant. De bestaande crypto exchanges komen te kort in hun servicekwaliteit. Dit is volgens LXDX één van de grootste redenen waardoor de komst van institutionele deelnemers vooralsnog op zich laat wachten. Will Roman zei hier het volgende over;

 ‘’ Lack of acces to liquidity plaques existing cryptocurrency exchanges. Substandard order matching times, inadequate security protocols, and market fragmentation drive institutions away from exchanges and to over-the-counter venues.’’
 

De exchange zal zich vestigen Malta ook wel bekend als de blockchain eiland van de wereld. Malta is namelijk het eerste land waar gedistribueerde grootboek technologie regulaties toegestaan waren. Hiermee heeft het zich als één van de meest crypto vriendelijke landen op de kaart gezet. Daarnaast is het voordelige financiële klimaat van het land een groot voordeel voor veel bedrijven. Niet voor niks zitten Binance, OKEx en nog veel meer bedrijven ook gevestigd op het eiland.
 

LXDX zal zich onderscheiden van hun concurrenten door het technologieniveau dat gebruikt wordt in de traditionele financiële markten te implementeren in hun crypto exchange. Joshua heeft hier het volgende over gezegd;

‘’The mission of LXDX is to make capital markets better. Our immediate focus is on cryptocurrency and enabling every investor to utilize the exclusive tools, like smart order routing, that only institutions previously could access. When we built top-tier infrastructure for traditional markets, our team solved many of the same problems facing cryptocurrency exchanges today. WE are excited to bring a higher caliber of technology to cryptocurrency investors everywhere. Among the advantages to be offered by the platform is the capability for high-frequency trading with full order lifecycle latencies of 50 microseconds. Platform reliability is assured by the use of fully redundant, chaos-tested systems that employ custom hardware and colocation. Security is vastly improved by multilayer secure cold storage, full compliance with Know-Your-Customer and antimoney laundering policies, and industry-standard market surveillance. ‘’
 

Hoe vreemd de stap van Joshua om vanuit de ruimtevaartindustrie nu stappen te maken in de crypto industrie op het eerste gezicht lijkt. Zie je steeds meer toptalenten uit verschillende branches een overstap maken naar de cryptocurrency industrie. Dit is uiteraard een zeer goed teken voor de cryptocurrency markt en ook voor ons als investeerders. De hoeveelheid kennis die deze toptalenten met zich meenemen zal op de lange termijn ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen voor de hele markt.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: