Zal Ripple zorgen dat crypto mainstream wordt?

Na het maandenlange negatieve sentiment en de bijbehorende bearish markt kon het niet anders dat men zich ging afvragen waar het eindstation van deze correctie zou liggen. Hoewel niemand dit met zekerheid kan zeggen hebben we de afgelopen dagen wel een licht puntje gezien in een verder toch wel negatieve markt.
 

Ripple (XRP) is namelijk in zeer korte tijd met meer dan 80% gestegen. De coin heeft zelfs in market cap de stabiele nummer 2 Ethereum voor korte tijd onttroont. Om vervolgens na een correctie van 50% weer op de 3e plek staat. Er gaan meerdere redenen de rondte in die mogelijk voor deze stijging kan hebben gezorgd. Van het kenbaar maken van de positieve resultaten van verschillende testen tot de komende speech van Bill Clinton.
 

Justin Sun, de eigenaar van Tron, heeft via twitter zijn enthousiasme over de recente stijging van XRP uitgesproken. Hoewel de meeste mensen in de crypto markt fel tegen de ripple zijn toont Justin Sun hiermee aan achter de munt te staan. Voor veel mensen in de crypto scene zal dit bericht van Justin als raar worden gezien, echter zal je het tegendeel snappen wanneer je weet dat Justin in het begin één van de eerste medewerkers bij Ripple was. Hij was namelijk de hoofdadviseur van het lab.
 

Naast deze reden is er nog een reden die misschien wel belangrijker is. De Tron Foundation is namelijk een aandeelhouder in Ripple. Hoewel de precieze bezittingen niet duidelijk zijn is de vreugde van Justin wel te verklaren. Justin geeft aan met name blij te zijn met de stijging omdat het project XRapid binnen korte tijd gelanceerd zal worden. Hierdoor is hij overtuigd dat financiële instituties nu eindelijk open zullen gaan staan voor adoptie van de blockchain technologie. Volgens Justin dus een goeie stap in het mainstream worden van Crypto.


 

Voormalig president van Amerika Bill Clinton zal op 1 en 2 oktober één van de hoofdsprekers zijn op het Swell evenement.
 

Xrp heeft een marktaandeel van ruim $22 miljard en de prijs ligt momenteel ruim boven de $0,55. Desondanks werd de kortstondige veroverde marktpositie ook weer snel ingeleverd door een stijging van Ethereum. Hierdoor staat Ripple nu momenteel met $2 miljard minder op de 3e plek.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: