Unicef accepteert 9 cryptocurrencies voor donaties

Kort na ons vorig nieuwsbericht over Ripple’s gooi naar een grotere adoptie van de blockchain en de bijbehorende crypto komt Unicef met een zeer positieve ontwikkeling.
 

Goede doelen organisatie Unicef heeft aangekondigd 9 digitale cryptocurrencies te accepteren als donaties. Uiteraard zit hier de Bitcoin bij en daarnaast ook de volgende coins; Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple, Stellar, Monero, Litecoin, Dash en EOS. Mensen die graag willen doneren middels cryptocurrencies kunnen dit via de website van Unicef doen.
 

Vooralsnog zal enkel het Franse kantoor van Unicef de mogelijkheid hebben cryptocurrencies te ontvangen. Sèbastien Lyon, directeur van Unicef Frankrijk, zei het volgende hierover;

‘’Cryptocurrency and blockchain technology used for charitable purposes offer a new opportunity to appeal to the generosity of the public and continue to develop our operations with children in the countries of intervention.’’
 

Sèbastien geeft tevens aan dat cryptocurrencies en hun onderliggende technologie een innovatieve manier bieden om donaties op te halen voor verschillende sociale zaken. Echter wordt er momenteel nauwelijks gebruik van gemaakt door goede doelen en andere stichtingen.
 

Naast het nieuwe publiek dat hiermee wordt aangetrokken zorgt dit indirect ook voor een betere naamsbekendheid van de cryptocurrencies. Er zijn onwijs veel mensen die dergelijke goede doelen steunen. Dit zijn over het algemeen mensen die nog nooit in aanraking zijn geweest met cryptocurrencies. Nu Unicef dergelijke acties steeds meer in wil gaan zetten maakt dit op den duur de drempel een stuk lager.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: