Nieuwe exchange StellarX komt met volledig fee-loos traden

StellarX, een exchange met de focus de allereerste volledig fee-loze gedecentraliseerde exchange te worden, is deze week live gegaan op de Stellar blockchain.
 

Uiteraard bestaan er al exchanges die fee-loos traden aanbieden. Neem als voorbeeld Cobinhood. Echter zit het grootste verschil in het volledig fee-loos zijn. Zelfs de netwerk kosten voor deposits en withdrawals worden volgens de exchange vergoed.
 

In de aankondiging legt het team achter StellarX uit dat zij de mogelijkheid hebben deze unieke termen aan te bieden vanwege het volgende;

“Trades and order are native to Stellar, not a layer that has to be superimposed via relayers and smart contracts”
 

Zij claimen dat dit een groot voordeel is ten opzichte van exchanges die gebaseerd zijn op het Ethereum netwerk. Waar Ethereum namelijk gas nodig heeft om de kosten te kunnen bekostigen, maakt Stellar geen gebruik van “work” of “stake “. Stellar hoeft dus geen kosten te maken om te functioneren waardoor automatisch de op Stellar gebaseerde exchange ook geen kosten heeft om transacties te verrichten.
 

Daarnaast kunnen Amerikaanse traders meteen vanuit een fiat valuta direct handelen op de exchange zonder de tussenkomst van een derde partij die de valuta’s eerst converteert.
Andere landen zullen in de toekomst deze mogelijkheid ook krijgen.
 

Hoewel bovenstaande punten voor menig persoon overkomt als een zeer unieke use case is dit voor het team slechts een mijlpaal op een groter doel. Zij willen de exchange namelijk uitbreiden meer veel meer investeringsmogelijkheden. Denk aan; vastgoed, aandelen, obligaties en nog veel meer.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: