2 hackers stelen voor $14 miljoen aan cryptocurrencies

Crowd Machine, een Cryptocurrency startup uit Californië is slachtoffer geworden van hackers die $14 miljoen wisten buit te maken. De Oklahoma politie heeft 2 mannen aangehouden die met de hack te maken zouden hebben.
 

Fletcher Robert Childers (23) en Jospeh Harris (21), beiden uit Missouri, zijn afgelopen maandag gearresteerd door de politie bij het West Side hotel.  Uit verschillende bewijzen blijkt dat de daders gebruikt hebben gemaakt van een zogeheten SIM swapping techniek. Hiermee zijn de daders achter de inloggegevens en de identiteit van het slachtoffer.
 

In een bericht op de website van Crowd Machine hebben zij het wallet adres van de daders kenbaar gemaakt met het verzoek geen zaken te doen moet deze lui.
 

Normaal gesproken is het bij een crypocurrency hack vaak lastig te achterhalen wie de daders zijn. Dit komt met name door de anonimiteit die de cryptocurrencies waarborgen. Echter is het in deze zaak niet heel lastig geweest. Bij de SIM swapping techniek worden de gegevens als het ware gekopieerd op een andere telefoon. Deze telefoon hebben de twee daders aangeschaft bij de Walmart. Hier stonden ze dan ook duidelijk op de camera’s.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: