SEC Bitcoin ETF update

De SEC heeft nu een deadline uitgesproken waarbij alle commentaren inzake de CBOE ETF binnen moeten zijn.
 

Eerder in Juni is er door de CBOE BZX exchange een verzoek tot regelwijziging ingediend om SolidX Bitcoin shares te listen en te verhandelen. De voorgestelde regelwijziging is gepubliceerd en opengesteld voor commentaar op 2 juli 2018.
 

Op 7 augustus 2018 heeft de SEC aangekondigd het besluit omtrent de regelwijziging uit te stellen.
Medio september heeft de SEC meer dan 1400 schriftelijke commentaren ontvangen inzake het ETF besluit. De SEC zie hier het volgende over;

“The Commission is instituting proceedings pursuant to Section 19(b)(2)(B) of the Act [29] to determine whether the proposed rule change should be approved or disapproved. Institution of such proceedings is appropriate at this time in view of the legal and policy issues raised by the proposed rule change. Institution of proceedings does not indicate that the Commission has reached any conclusions with respect to any of the issues involved. Rather, as described below, the Commission seeks and encourages interested persons to provide comments on the proposed rule change.”
 

De uiteindelijke sluitingsdatum voor het indienen van een schriftelijk commentaar is nu vastgesteld op 17 oktober 2018.
 

Het uiteindelijke oordeel omtrent de goedkeuring van de ETF is nu verplaatst naar 29 December 2018. Hoewel dit bij veel mensen overkomt als iets negatiefs, blijkt dit bij de ETF indieners totaal niet het geval. Zij stellen namelijk niet op te kijken van dit uitstel en geven dan ook aan dat hun uiteindelijke prognose van goedkeuring nog steeds het vooruitzicht is. Zij zien dit eerder als een positieve vooruitgang gezien het uitstel juist aangeeft dat de SEC de kwestie serieus neemt. Het aantal ingestuurde commentaren speelt hier ook een grote rol in. De mensen achter de ETF verzoeken iedereen dan ook tot 17 oktober zoveel mogelijk commentaren in te dienen.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: