OTC trades domineren de crypto markt zonder dat we het merken

Veel mensen geloven dat het merendeel van de institutionele investeerders nog hun entree in de crypto markt moeten maken. Echter blijkt uit statistieken dat het merendeel van deze zogeheten institutionele investeerders al geruime tijd deelnemen in de crypto markt. Dit doen zij via zogeheten OTC trades ook wel Of The Counter trades genoemd.
 

Volgens Bloomberg is het volume aan OTC trades drastisch toegenomen in de afgelopen maanden.
Waar de exchanges in april een dagelijks volume hadden van $15 miljard liepen de volumes in OTC trades op tot $30 miljard. Het huidige volume geeft dan ook een vertekend beeld.
 

De exchanges kampen over het algemeen met volumes die 80% lager liggen dan de hoogste piek eind vorig jaar. Door de drastische dalingen in volumes wordt al gauw gesproken van een bubbel. Nu blijkt dit onder onze orderboeken door dus helemaal niet het geval.
De OTC trades zullen dan ook alleen maar meer toenemen. Zolang de liquiditeit in de reguliere markt te klein blijft. Hiermee wordt dus wel duidelijk dat de markt vooralsnog bewust op een bepaald niveau gehouden wordt. Mochten dergelijke orders namelijk op de reguliere markt komen zullen de orderboeken en koersen er heel anders uit zien.
 

Waarom zijn OTC trades zo populair?

Dit heeft mede te maken doordat de meeste miners en vroege investeerders dusdanige hoeveelheden in bezit hebben dat zij simpelweg prefereren via OTC trades te handelen. Daarnaast is het ook zo dat zij bij OTC trades gewoon vaste waardes kunnen hanteren zonder fluctuaties tijdens het proces waardoor onverwachte prijsbewegingen geen invloed meer hebben.
Daarnaast is er ook nog een reden dat veel miners zogeheten “Virgin Coins” aanbieden. Dit zijn crypto munten die nog nooit eerder gebruikt zijn. Deze munten zijn zeer in trek bij investeerder en lopen soms wel op tot een meerwaarde van 20% ten opzichte van de huidige waarde. Investeerders willen deze munten maar al te graag hebben omdat de geschiedenis bekend is en deze munten niet gelieerd kunnen worden aan criminaliteit en witwasserij.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: