Robinhood introduceert Clearing, een nieuw transactiesysteem met lagere fees

Robinhood is één van de weinige startups die succes na succes boeken in zowel de aandelen sector als de cryptocurrency sector. De handels app geeft de klanten de mogelijkheid te handelen in zowel de traditionele markten als in de cryptocurrency markten. En dit alles met hele minimale fees. Het bedrijf heeft onlangs de mijlpaal van 6 miljoen klanten behaald. Dit terwijl het bedrijf in mei dit jaar nog maar 4 miljoen klanten had.
 

Het bedrijf heeft de afgelopen 2 jaar in volledige geheimhouding gewerkt aan een eigen clearing systeem. Een clearing systeem is het systeem dat alle transacties regelt. Dit systeem zorgt er voor dat de juiste partijen de juiste transacties krijgen. Robinhood heeft een compleet eigen clearing systeem vanaf 0 opgebouwd. Er hebben ruim 70 medewerkers gewerkt aan dit project in Lake Mary, florida.
 

In 2016 hebben zij Robinhood securities opgericht waar dit project onder valt. Ze hebben nu ook goedkeuring van de regulatoren van de FINRA (Financial Industriy Regulation Authority).
 

Christine Hall, hoofd van het project heeft het volgend over het project gezegd:

“This really is a first of its kind thing, we staffed up an amazing engineering team to try and understand how to integrate with 1960s technology”
 

Het bedrijf zal binnen een aantal weken het niewe systeem implementeren in de huidige zaken. Het doel is om alle gebruikers voor het einde van het jaar over te hevelen. Naast de primeur is het ook zo dat de fees in sommige gevallen ook aanzienlijk minder wordt. Neem als voorbeeld de bank reversal fee. Deze zal uiteindelijk nog maar $9 bedragen in plaats van het huidige bedrag van $30.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: