Sony komt met contactloze cryptocurrency hardware wallet en creditcard ineen!

 

Sony Computer Science Laboratories , een tak van Sony Corporation , heeft op 23 oktober 2018 aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van een contactloze IC kaart die dient als een hardware crypotcurrency wallet. Sinds cryptocurrencies steeds meer aan populariteit wint onder beleggers en investeerders lijkt de vraag naar waterdichte beveiliging ook meer toe te nemen.
 

Hoewel de meeste software wallets over het algemeen veilig genoeg zijn voor het dagelijks gebruik blijkt het in de praktijk voor hackers redelijk makkelijk om toegang te krijgen tot de privatie key van de bezitter. Met de private key heeft de hacker ook gelijk volledig toegang tot de wallet en de gestalde bezittingen. In 9 van de 10 gevallen ligt dit dan ook niet aan de technologie van de wallet zelf. Maar doordat de software wallet opereert via een online systeem ligt het lek vaak aan een geïnfecteerd system waar de software wallet op draait.
 

Door dit risico zijn hardware wallets enorm toegenomen in populariteit. Doordat de private keys op een apart fysiek apparaat staan die onafhankelijk van een computer werkt kunnen transacties gewoon veilig verwerkt worden, zelfs als deze opereert vanuit een geïnfecteerd systeem. Daarnaast fungeert een hardware wallet ook direct als een cold storage wanneer deze niet aangesloten is op een computer.
 

Sony’s verbeterpunt

Hoewel hardware wallets redelijk gebruiksvriendelijk zijn ontkom je er niet aan dat wanneer je een transactie wilt uitvoeren je de hardware wallet moet koppelen aan een computer. Dit is niet erg wanneer je sporadisch een transactie moet uitvoeren. Maar op het moment dat je daadwerkelijke betalingen wilt gaan verrichten vervalt tot nu toe de hardware wallet als geschikte optie. Je hebt namelijk niet altijd een computer bij de hand. Nu zijn er andere oplossingen in de vorm van cryptocurrency credit en debit cards, maar deze fungeren dan weer niet als een wallet waar je private keus op gestald kunnen worden.
 

Sony is bezig met de ontwikkeling van een technologie die er zorg voor moet dragen dat bovenstaand probleem verholpen wordt. Deze technologie maakt het namelijk mogelijk om een cryptocurrency creditcard te voorzien van een opslagmodule die je private keys op zeer veilige wijze kan stallen. Hiermee wordt het dus mogelijk straks 1 kaart te gebruiken voor zowel je betalingen als je wallet voor je crypto bezittingen.
 

Reageer

wil je naar aanleiding van dit nieuwsbericht verder praten in onze community? Meld je dan aan via de onderstaande button, join ons gezellige Telegram kanaal en chat met ons en mede traders en blijf op de hoogte van onze nieuwsberichten, marktupdates, tips&tricks en gratis trading signals.
 


 

Deel dit nieuwsbericht op: