Bitcoin-uitstroom van gecentraliseerde exchanges stijgt naar 100.000 BTC per maand

Dieptepunt voor 2021
De uitstroom van bitcoins van gecentraliseerde exchanges is tot nu toe op het hoogste niveau gestegen. De afgelopen zeven dagen is ongeveer 40.000 BTC ingetrokken. Volgens Glassnode’s rapport van 2 augustus is de uitstroom van Bitcoin voor de derde keer sinds september 2019 versneld tot een snelheid van meer dan 100.000 BTC per maand. De analyseprovider schat dat slechts 13,2% van de circulerende BTC momenteel op beurzen wordt gehouden.

“Dit vertegenwoordigt een bijna volledige retracement van het aanzienlijke instroomvolume dat werd waargenomen tijdens de uitverkoop in mei”, aldus het rapport.

De uitstroom steeg eind april 2020 tot bijna 150.000 BTC per maand na de gewelddadige crash van “Black Thursday”. Hierbij daalden crypto prijzen in minder dan twee dagen met meer dan 50% daalden. Dit gebeurde omdat de toenmalige Amerikaanse president Trump een reisverbod aankondigde tussen Europa en de Verenigde Staten in maart toen de pandemie van het coronavirus verhevigde. Ondanks de agressieve crash was Bitcoin eind mei 2020 met 150% hersteld, wat een zware accumulatie tot gevolg had.

De uitstroom kwam in november 2020 opnieuw in de buurt van 150.000 BTC per maand. Toen Bitcoin nam een hoge vlucht om zijn toenmalige recordprijs van $20.000 te testen. De volgende maand bereikte BTC nieuwe recordhoogtes.