Het aantal actieve Bitcoin-adressen stijgt met 30%

Prijsstijging van Bitcoin
Volgens de laatste gegevens van Glassnode zijn de actieve Bitcoin-entiteiten per dag de afgelopen week gestegen van 250.000 naar ongeveer 325.000. De stijging werd voornamelijk gedreven door een aanzienlijke piek in de prijs van Bitcoin. Bitcoin bereikte vorige week het hoogtepunt van ongeveer $42.500, na een sterke vraag van particuliere beleggers. Momenteel handelt BTC boven $40.000 met een marktkapitalisatie van bijna $756 miljard. Glassnode zei hierover het volgende:

“Bitcoin heeft de afgelopen week een opleving gezien in actieve entiteiten. Deze mate van activiteit zagen we ook in juli 2020, toen de BTC-prijzen in het tweede kwartaal van 2020 rond de $11,3k lagen.”

Bovendien nam de activiteit van Bitcoin-whales de afgelopen week snel toe. Finance Magnates rapporteerde onlangs over de overdracht van meer dan $1 miljard aan BTC van Coinbase in drie verschillende transacties.

Bitcoin accumulatie
Naast de laatste stijging van de prijs en actieve Bitcoin-adressen, hebben BTC-miljonairs hun accumulatie de afgelopen dagen versneld. Volgens blockchain-trackingbedrijf Santiment hebben BTC-whale adressen de afgelopen 4 weken bijna 170.000 munten toegevoegd. Santiment vermeldde het onderstaande in zijn laatste Bitcoin-onderzoeksrapport:

“Op dit moment hebben Bitcoin-adressen die tussen de 100 en 10.000 BTC bevatten, nu gezamenlijk 9,23 miljoen munten in hun wallet. Dit is een nieuw record voor deze groep. De vorige all-time high vond plaats op 5 april, slechts een week voor de hoogste prijs van BTC van $63,5k. In de afgelopen vier weken hebben deze adressen ongeveer 170.000 meer BTC verzameld. Dit tempo werd voor het laatst geëvenaard eind december 2020, vlak voordat een enorme bull run begon. De prijzen stegen toen van $29,0k naar $40,8k.”