Ethereum koers live

Ethereum koers (Live)

Ethereum koers (Live)

Bekijk hieronder de LIVE koers  ( Het laden van de grafiek kan enkele seconden duren )

Ethereum koers (live)

Ethereum koers analyses & Nieuws

Ethereum-prijs stijgt naar $2.600 voor de London Hard Fork

Ethereum laat de bears achter De Ethereum prijs begon eind vorige week met stijgen en heeft sindsdien prachtige winsten behaald. De ETH token had het even moeite om de $2.400 grens te doorbreken, maar sinds dat gelukt is zit ETH in een prachtig oplopende kanaal formatie. De onderste trendlijn van

Lees verder »

Meer over de historie en koers ontwikkeling van Ethereum

Ethereum is een open source platform dat in 2014 door o.a. de welbekende bedenker van Ethereum ”Vitalik Buterin” is ontwikkeld. In 2014 is een team van ontwikkelaars gestart met de ontwikkelingen van het Ethereum netwerk en het inzamelen van geld middels hun eigen ICO. Op 30 juli 2015 is het netwerk vervolgens officieel live gegaan. Binnen het open source platform van Ethereum is de ”Ether” de algemene betaaleenheid. Daarnaast word het Ethereum netwerk ook veelvuldig gebruikt door miners voor het minen van diverse crypto munten. In het verleden zijn tevens een groot deel van alle ICO’s (initial coin offerings) gebasseerd op het Ethereum netwerk en worden transacties en data verkeer bijgehouden middels ”smart contracts

 

Het Ethereum koersverloop in 2015 en 2016

  • Op 30 juli 2015 ging het Ethereum netwerk live en werden de ETH munten (72 Miljoen) verdeeld onder de ontwikkelaars en alle investeerders die mee hadden gedaan aan de ICO van Ethereum. Medio 2015 werd Ethereum gelist op verschillende exchanges (handelsplatformen) en stond de Ethereum koers op $2,83.
  • 2016 was al direct een erg goed jaar voor de koers van Ethereum waarin de prijs  maarliefst steeg naar ruim $15 in september van dat jaar. Aangezien dit een van de eerste pair (basismunt) was waarmee je tegen Bitcoin kon handelen waren de verwachtingspatronen van deze coin zeer hoog en dit heeft dan ook deels gezorgd voor de enorme stijging in de koers van Ethereum in dat jaar.

 

De koers van Ethereum in 2017 en 2018

  • In 2017 brak de cryptogekte los en zagen we zowel bij Ethereum en Bitcoin als bij andere altcoins enorme stijgingen in de koersen. Uiteindelijk wist de Ethereum koers tijdens deze enorme hype door te stijgen naar een waarde van ruim $1420 voor 1 coin. Hierna volgde net als bij Bitcoin een correctie gevolgd door een tijdelijke opleving waarna de algehele markt in een bearish sentiment verstrikt raakte en de Ethereum koers steeds verder naar beneden daalde.
  • Begin januari 2018 stond de Ethereum koers op het hoogste punt rond de $1420 dollar. Kort hierna volgt een scherpe correctie van de algehele markt en moet Ethereum het hierin ook ontgelden. De koers daalt uiteindelijk in dat jaar op zijn dieptepunt naar een waarde van slechts $85 voor 1 Ethereum.

 

De koers van Ethereum in 2019 en wat we kunnen verwachten

  • In het 2e kwartaal van 2019 zien we dat Ethereum net als Bitcoin weer groene cijfers krijgt te zien. Er is een grote kans aanwezig dat de bodem is bereikt en de Ethereum koers vanaf nu weer langzaam omhoog zal kunnen gaan klimmen. Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op $172. We zullen later dit jaar deze tekst aanvullen en voorzien van de nodige updates. 

Meer live koersen bekijken.

Bitcoin koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van BTC

Litecoin koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van LTC

Ripple koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van XRP

Bitcoin cash koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van BCH

Voor giveaways en het laatste nieuws