Koers Bitcoin live

Koers Bitcoin (Live)

Koers Bitcoin (Live)

Bekijk hieronder de LIVE koers  ( Het laden van de grafiek kan enkele seconden duren )

Koers Bitcoin (live)

Bitcoin koers analyses & Nieuws

Het aantal actieve Bitcoin-adressen stijgt met 30%

Prijsstijging van Bitcoin Volgens de laatste gegevens van Glassnode zijn de actieve Bitcoin-entiteiten per dag de afgelopen week gestegen van 250.000 naar ongeveer 325.000. De stijging werd voornamelijk gedreven door een aanzienlijke piek in de prijs van Bitcoin. Bitcoin bereikte vorige week het hoogtepunt van ongeveer $42.500, na een sterke

Lees verder »

Meer over de historie en koers ontwikkeling van Bitcoin

Het ontstaan van Bitcoin

 • Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptovaluta die in het leven is geroepen met de achterliggende gedachten om te dienen als wereldwijd betaalmiddel. Het is de eerste cryptomunt die op de blockchain werd geplaatst. Het concept van de blockchain is oorspronkelijk ontstaan in 1998, maar pas in 2009 geïmplementeerd als open source software door de zogenaamde ”Satoshi Nakamoto

 

De koers van Bitcoin In 2010, 2011 en 2012 

 • In 2010 werd Bitcoin voor het eerst gelist bij de onder velen bekende exchange Mt. Gox. In november 2010 passeerde de totale marketcap van Bitcoin de eerste 1 miljoen dollar en noteerde de Bitcoin koers $ 0,36 per Bitcoin.
 • In juni 2011 staat de koers van Bitcoin op het hoogtepunt van $ 17,77 per Bitcoin. Echter vind er enkele dagen later een grote hack plaats op de exchange Mt. Gox en de My Bitcoin online wallet waar veel gebruikers hetzelfde wachtwoord gebruiken om in te loggen, en er hierdoor tijdens deze hack in totaal maar liefst 4019 Bitcoins worden gestolen die op dat moment een totale waarde vertegenwoordigen van $71.000.
 • Eind november 2012 vind de eerste halving van Bitcoin plaats. De beloning per geminede block word gehalveerd van 50 Btc naar 25 Btc. Deze halvering resulteert in een stijging van de koers waardoor de koers van Bitcoin uiteindelijk stijgt van $12,25 op 28 november naar $13,43 Voor 1 Bitcoin in december.

 

De Bitcoin koers in 2013 

 • In 2013 vinden er enkele belangrijke ontwikkelingen plaats waardoor de Bitcoin koers fors stijgt. In maart 2013 staan de banken van Cyprus op het punt om failliet te gaan. Spaargelden van klanten worden zonder pardon omgezet in aandelen. Bij een bank  gaat het zelfs zo ver dat spaarders al hun geld boven de 100k kunnen kwijtraken. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat veel klanten hun geld in Bitcoin investeren waardoor de koers van Bitcoin in April van 2013 stijgt van $80 naar maar liefst $260. In november van dat jaar zijn er wederom 2 positieve ontwikkelingen. De People’s Bank of China geeft de goedkeuring aan Bitcoin en de CEO van deze bank geeft aan dat klanten vrij zijn om te investeren in Bitcoin. De Chinezen beseffen al vlug dat het handelen in deze munten erg lucratief kan zijn en dit ontketend dan ook de start van een Bitcoingekte waarbij de koers van Bitcoin binnen een zeer korte periode stijgt naar maar liefst $1240 per Bitcoin. Deze koers blijkt voor dit jaar het hoogtepunt te zijn voor Bitcoin aangezien de Chinese overheid later een verbod oplegt aan financiële instituties om nog gebruik te maken van Bitcoin wat de koers weer omlaag drukt.

 

Bitcoin koers ontwikkelingen in 2014

 • 2014 is het jaar waarin er wederom een grote hack plaatsvind op exchange Mt. Gox. Echter word er deze keer vele malen meer buitgemaakt dan de vorige keer. Maar liefst 745.000 Bitcoins worden buitgemaakt middels een reeks aan DDOS-aanvallen. Omdat alle handel tijdelijk stil word gelegd resulteert dit in een daling van de koers van Bitcoin van $717 naar $626. In de opvolgende maanden vinden er nog een paar gebeurtenissen plaats zoals o.a. het verbod voor Chinese banken om nog langer gekoppeld te zijn aan Bitcoin exchanges wat uiteindelijk de prijs weer terug drukt naar +/- $300. Voor 2014 is de hoogst behaalde Bitcoin koers dus blijven hangen op $717 in februari van dat jaar.

 

De koers ontwikkelingen van Bitcoin in 2015 en 2016 

 • In 2015 gebeurd er niet zoveel op de achtergrond bij Bitcoin en de koers blijft dan ook schommelen tussen de $200 en $275 op het hoogste punt in dat jaar.
 • 2016 is wederom een bewogen jaar voor Bitcoin waarin de koers ondanks enkele negatieve ontwikkelingen toch fors weet te stijgen. Een negatieve ontwikkeling dit jaar is o.a. de hack op Bitfinex waarbij bijna 120.000 Bitcoins worden gestolen. dit zorgt binnen een korte tijd voor een koersdaling van 20%. De koers van Bitcoin weet dit jaar uiteindelijk toch positief af te sluiten waarbij het hoogtepunt van dat jaar rond de $675 komt te liggen.

 

Het Bitcoin koers verloop in 2017

 • In 2017 slaat de Bitcoingekte dan echt toe waardoor de Bitcoin koers van $1220 in januari uiteindelijk door stijgt en een hoogtepunt bereikt van bijna $20.000 in december van dat jaar. Deze stijging van 1500% is ongekend en dit hebben we dan tot op heden ook nog niet eerder gezien. De FOMO (Fear of missing out) slaat in dat jaar dan ook toe bij een zeer grote groep mensen wereldwijd en iedereen heeft het ineens over Bitcoin waardoor er een heuse hype ontstaat en iedereen plots interesse heeft in de digitale munt. Echter blijkt medio december van dat jaar dat de top van deze enorme stijgende trend is bereikt en hierop volgend komt er een scherpe correctie in de Bitcoin koers waardoor de waarde van 1 Bitcoin uiteindelijk weer daalt naar $10,600. Echter is het vertrouwen in de munt op dit moment nog steeds aanwezig bij een groot deel van de investeerders en word er verwacht dat deze daling slechts een tijdelijk ”correctie” is en de koers hierna wel weer door zal gaan stijgen.

Het koersverloop van Bitcoin in 2018 en 2019

 • in januari 2018 zien we dat de koers van Bitcoin dan toch het herstel na de ”correctie” lijkt te maken waar alle investeerders op zaten te wachten. De stijging lijkt door te zetten en hierdoor lijkt de hype die op dat moment rond Bitcoin hangt alleen maar sterker te worden. De koers van Bitcoin weet uiteindelijk voor een korte periode door te stijgen en te herstellen tot ongeveer $17.000. Echter blijkt de pret van korte duur en volgt er hierna wederom een sterke neerwaartse correctie die er uiteindelijk gaandeweg dat jaar voor zorgt dat de koers van Bitcoin terugzakt naar een waarde van $3250 voor 1 Bitcoin. Een van de redenen van deze langdurige bear-trend komt doordat veel investeerders die op een te hoog punt zijn ingestapt het vertrouwen inmiddels zijn verloren en proberen om hun verliezen zo veel mogelijk te beperken. Het enige lichtpuntje in 2018 is de aanvraag van meerdere Bitcoin ETF’s waardoor institutioneel geld in de markt kan gaan stromen. Wanneer de SEC echter besluit om deze aanvragen af te keuren en/of uit te stellen heeft dit een negatieve uitwerking op het algemene markt sentiment en het vertrouwen bij de investeerders waardoor de dalende trend zich voortzet tot het einde van 2018.
 • in 2019 lijkt voor nu vooralsnog dat de bodem van Bitcoin is bereikt en we zien na deze enorm lange downtrend weer groene cijfers. De Bitcoin koers weet vanaf $3250 te stijgen naar $5500 in het 2e kwartaal van 2019. Voor nu ziet het er goed uit maar we zullen even af moeten wachten of deze trend stand weet te houden en of het resistance niveau rond $6000 doorbroken kan worden. We zullen later deze tekst updaten en van meer toelichting voorzien.

Meer live koersen bekijken.

Ethereum koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van Ethereum

Litecoin koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van LTC

Ripple koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van XRP

Bitcoin cash koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van BCH

Voor giveaways en het laatste nieuws!