Litecoin koers live

Litecoin koers (Live)

Litecoin koers (Live)

Bekijk hieronder de LIVE koers  ( Het laden van de grafiek kan enkele seconden duren )

Litecoin koers (live)

Litecoin koers analyses & Nieuws

Litecoin koers analyse – 29 april

Litecoin koers analyse Week 18 – 29 april Lees verder Na de stijging van ruim 60% in slechts de eerste 3 dagen van april zit de koers de rest van de maand al in een bearish trend. Momenteel ziet het er allemaal niet heel gunstig uit voor de Litecoin koers. We

Lees verder »

Meer over de historie en koers ontwikkeling van Litecoin

Litecoin is een gedecentraliseerde cryptovaluta die is gebaseerd op de blockchain technologie, ontwikkeld als opensourceplatform en uitgebracht onder de MIT/X11-Licentie. Litecoin is in 2011 ontwikkeld met de achterliggende gedachten om het concept van Bitcoin te verbeteren. Hierbij waren enkele van de belangrijkste speerpunten ; het versnellen van de bevestigingstijden van transacties, het optimaliseren van de algoritmische functies en een hogere coin supply. De bedenker van Litecoin, Charlie Lee heeft sinds de start van dit project een belangrijke rol vervuld als ontwikkelaar en influencer. in 2013 bedroeg de totale marketcap al ruim 1 miljard dollar waardoor Litecoin op de 2e plaats kwam te staan in de Coinmarketcap.

 

De koers van Litecoin in 2013

  • De koers van Litecoin heeft de eerste helft van het jaar 2013 weinig verandering gezien. Pas eind oktober 2013 kreeg Litecoin een ware groeispurt in marketcap. Waar de marketcap op 30 oktober 2013 nog ‘slechts’ 49 miljoen dollar bedroeg, was dit op 28 november al 1,1 miljard dollar waarbij 1 Litecoin $43,39 waard was.

 

Het Litecoin koers verloop van 2014 tot en met 2016

  • Begin 2014 werd een open alpha android-applicatie gepubliceerd door het ontwikkelaars team. Ondanks de publicatie was 2014 geen goed jaar voor de koers van Litecoin. Dit had alles te maken met de grote Mt. Gox hack die plaats heeft gevonden dat jaar. De koers begon het jaar nog op $25 dollar en wist hier aan het eind van het jaar nog maar $2,70 van te behouden.  
  • Al gauw wisten mensen dat de crypto markt de crash door toedoen van de Mt.Gox hack niet heel snel te boven zou komen. Het koersverloop van Litecoin in 2015 en 2016 is dan ook niet veel veranderd ten opzichte van eind 2014. Met als dieptepunt een koers van €1,16 op 14 januari 2015. Tijdens deze periode van ruim 2 jaar heeft de koers van Litecoin de grens van $5,00 niet weten te doorbreken. 

 

De koersontwikkelingen van Litecoin in 2017 en 2018

  •  De koers van Litecoin leek in het begin van 2017 hetzelfde patroon aan te houden als de 2 jaren ervoor. Tot eind maart 2017 bleef de koers hikken op het struikelblok van $5. Langzaam maar zeker  begon de bekendheid van cryptocurrencies in het algemeen toe te nemen en zag je de interesse groeien. Wat volgde waren de beste maanden voor de crypto markt tot nu toe. Net zoals bij al alle andere crypto valuta’s heeft ook Litecoin geprofiteerd van de crypto gekte van 2017. De lange fase van consolidatie was voorbij en er volgden ongekende stijgingen. Waar 1 Litecoin op 1 januari 2017 nog  $4,33 waard was bleek dit op 18 december 2017 gegroeid te zijn tot $358,34! Dit is een ongekende stijging van ruim 8200%. De hele crypto markt was in extase. Echter bleek medio december 2017 dat de top bereikt was en volgde er een correctie. Uiteindelijk sloot de koers van Litecoin dit recordjaar af op $232,10.
  •  Begin 2018 stond de koers van Litecoin op $230. Zoals bijna alle coins moest ook Litecoin het ontgelden tijdens de daaropvolgende correctie. Met als dieptepunt een koersniveau van $24 per Litecoin.

 

De koers van Litecoin in 2019

  • In het 2e kwartaal van 2019 zien we dat Litecoin langzaamaan weer wat groene cijfers begint te tonen. De kans is dan ook aanwezig dat de bodem bereikt is en dat de koers weer een positieve ommekeer gaat maken.  Op het moment van schrijven staat de Litecoin koers op $80. Later dit jaar zullen we de verdere koers ontwikkelingen van Litecoin toevoegen aan deze tekst.

Meer live koersen bekijken.

Bitcoin koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van Bitcoin

Ethereum koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van Ethereum

Ripple koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van XRP

Bitcoin cash koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van BCH

Voor giveaways en het laatste nieuws