Ripple koers live

Ripple koers (Live)

Ripple koers (Live)

Bekijk hieronder de LIVE koers  ( Het laden van de grafiek kan enkele seconden duren )

Ripple koers (live)

Ripple koers analyses & Nieuws

Ripple koers analyse – 30 april

Ripple koers analyse Week 18 – 30 april Lees verder De koers van Ripple is in de afgelopen 4 dagen ruim 10 procent gestegen. Ondanks deze stijging bevind de koers zich nog steeds in een bearish trend die ontstaan is op 2 april. Om deze bearish trend channel te doorbreken

Lees verder »

Meer over de historie en koers ontwikkeling van Ripple

Ripple is van origine een digitale betalingsnetwerk bedacht en uitgewerkt in 2012 door Ripple Labs Inc. Naast het netwerk hebben zij ook een gelijknamige crypto valuta. In eerste instantie was de naam Opencoin. Omdat het bedrijf werkte aan het betalingsprotocol genaamd Ripple hebben zij in 2015 de naam veranderd in Ripple. Hoewel de munt Ripple (XRP) vaak bekritiseert wordt door de crypto community staat Ripple toch steevast in de top 5 van cryptocurrencies met de grootste marketcap. Ripple focust zich op het stroomlijnen van onderlinge betalingen tussen banken. Deze focus op het bankwezen is dan ook de reden waardoor Ripple bekritiseert wordt. Voor deze stroomlijning heeft Ripple de volgende oplossingen bedacht; xRapid, xCurrent en Xvia. De munt Ripple wordt gebruikt om de betalingen op het netwerk nog sneller te kunnen verwerken.    

 

Het Ripple koersverloop in 2013 en 2014

  • In 2012 is de Ripple (XRP) munt in het leven geroepen met een totale supply van 100 miljard munten. Hiervan zijn 20 miljard munten verdeeld over de bedenkers Jed McCaleb, Chis en Arthur. Om bekendheid en vraag en aanbod te creëren werden er een groot aantal munten via zogeheten airdrops uitgereikt op verschillende crypto forums. Zelfs Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum, heeft meegedaan aan deze airdrop. Bij het live gaan van de Ripple koers had 1 ripple een waarde van $0,005. De eerste investeerders konden binnen 12 maanden al een vertienvoudiging van hun investering zien!. Met als hoogtepunt een waarde van $0,061 op 2 december 2013.
  • In de laatste 2 weken van 2013 begon Ripple aan een correctie. Deze correctie heeft de eerste helft van 2014 doorgezet met als dieptepunt een prijs lager dan de openingsprijs. 1 Ripple had op 7 juli 2014 nog maar een waarde van slechts $0,0028. Dit kwam mede door een grote groep tegenhangers die bang waren voor het succes van een gecentraliseerde munt. Om verdere stijgingen te voorkomen werden er verschillende geruchten de wereld in geholpen.
    In de laatste 3 maanden van 2014 raakte de geruchtenmolen uitgeput en was de ruimte er weer voor Ripple om te stijgen. Met als hoogtepunt een Ripple koers van $0,028 op 18 december 2014.

 

De koers van Ripple in 2015 en 2016

  • Een groot deel van de crypto community had zijn ogen in 2015 gericht op Ripple. In December 2014 werd namelijk kenbaar gemaakt dat Ripple een samenwerking aan ging met de betaaldienst Earthport. Deze samenwerking resulteerde in een eerste netwerkgebruik van het Ripple protocol. Desondanks zorgde dit niet voor de gewenste stijging. Sterker nog de koers van Ripple is in 2015 alsmaar gedaald om vervolgens het jaar af te sluiten op $0,006
  •  2016 is een jaar van stabiliteit geweest in het koersverloop van Ripple. Zonder drastische stijgingen of dalingen heeft Ripple 2016 precies afgesloten op dezelfde koers als waar het jaar mee begon. Namelijk $0,006.

 

De koersontwikkelingen van Ripple in 2017 en 2018

  • Ook voor Ripple was de crypto gekte van 2017 een groot succes. Na ruim 2 jaar op een gemiddelde prijs van $0,006 te hebben gestaan sloot Ripple het succesjaar af op een koers van maar liefst $2,30! Een stijging van ruim 3300%. Hoewel velen al die jaren gedacht hadden dat een munt met zo’n grote supply nooit boven de $1 kon komen, heeft Ripple het tegendeel bewezen. 
  • In tegenstelling tot de meeste coins heeft Ripple haar hoogtepunt niet eind 2017 bereikt maar juist begin 2018. Terwijl de meeste coins al aan een correctie waren begonnen steeg Ripple vrolijk door. Met als hoogtepunt een Ripple koers van maar liefst $3,36 op 8 januari 2018! Vervolgens werd ook Ripple dupe van de correctie en daalde de koers gedurende de rest van het jaar. Het dieptepunt bereikte Ripple op 11 september 2018 met een koers van $0,27.

 

De koers van Ripple in 2019 en wat we kunnen verwachten

  •  het 2e kwartaal van 2019 zien we dat Ripple net als Bitcoin weer groene cijfers krijgt te zien. De kans is aanwezig dat de bodem is bereikt en dat de Ripple koers vanaf nu weer langzaam omhoog zal klimmen. Momenteel staat de Ripple koers op $0,32. Zodra er nieuwe koersontwikkelingen zijn omtrent Ripple zullen wij deze tekst aanvullen.

Meer live koersen bekijken.

Bitcoin koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van Bitcoin

Ethereum koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van Ethereum

Litecoin koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van Litecoin

Bitcoin cash koers

Hier vind je de actuele koers en tradingview grafiek van BCH

voor giveaways en het laatste nieuws